Zpět na články

Virtuplex v Bratislavě otevřel největší komerčně dostupnou halu na VR na světě

Na slavnostní otevření slovenské pobočky dorazili přední novináři i potenciální slovenští zákazníci.

Součástí administrativního centra Squarebizz, nacházející se v městské části Bratislava-Bory, je nově i VR laboratoř společnosti Virtuplex o rozloze 700 m2, která je největším komerčně dostupným prostorem pro volný pohyb ve VR na světě. Halu vybavenou nejmodernějšími technologiemi Virtuplex slavnostně otevřel 18. října. Rozhodl se tak reagovat na poptávku svých zákazníků působících na Slovensku.

Již v den otevření slovenské VR laboratoře se v prostoru haly pohybovali první potenciální zákazníci. Získat inpiraci a objevit možnosti využití VR pro své podnikání a byznys mohli díky prohlídce tří projektů, které Virtuplex zpracoval ve své pražské hale. Virtuálním dvojčetem hotelu Intercontinental a showroomem automobilky Škoda klienty provedl spoluzakladatel Virtuplexu Pavel Novák. Futuristickou Základnu na Měsíci představil její autor vesmírný architekt Tomáš Rousek, který zároveň navrhl design slovenské pobočky Virtuplexu.

Na tiskovou konferenci dorazili i přední slovenští novináři věnující se moderním technologiím a VR. Článek zveřejnil například server trend.sk, touchit.sk nebo web o architektuře a stavebním byznysu pro profesionály ASB.sk. Expanze Virtuplexu neunikla ani českým novinářům. Informoval o ní například CzechCrunch a zpravodajský server Euro.cz.

V rámci strategického plánu směřování firmy, už nyní Virtuplex zjišťuje, jaká je situace na poli využití VR i v dalších evropských zemích. Do budoucna tak nebude Bratislava jedinou destinací, kam Virtuplex vykročí. V současné době má již v plánu expandovat i do Velké Británie, přičemž se chce i nadále primárně zaměřovat na B2B zákazníky.