Zpět na články

Virtuplex pomáhá rodinám s vážně nemocnými dětmi

Aby cesta za uzdravením dlouhodobě nemocných dětí byla o trochu méně náročná, vzniká v České republice historicky první Dům Ronalda McDonalda.

Pomoci dobré věci se rozhodl i Virtuplex, který pro stejnojmenný nadační fond převedl část domu do virtuální reality. Díky tomu se budoucími prostory objektu mohli projít potenciální sponzoři a detailně se s projektem i jeho cílem seznámit.

Dům Ronalda McDonalda má jediné poslání - ulehčit rodinám už tak těžkou situaci a nabídnout jim bezplatné a především komfortní ubytování. To bude stát v těsné blízkosti dětského oddělení pražské nemocnice Motol, kde jsou děti často hospitalizované po týdny i měsíce, během kterých strádají nedostatkem kontaktu se svou rodinou. Ta za nimi musí mnohdy dojíždět i z opačných konců republiky. Ubytování u nemocnice tak pomůže dětem i rodičům nejen po psychické stránce ale i té finanční. Využívat ho rodiny začnou ke konci roku 2022, kdy by se měl dům slavnostně otevřít.

Sponzoři se domem Ronalda McDonalda prošli ve virtuální realitě

První prohlídky domu se ale již uskutečnily a to v hale Virtuplexu, kde si v průběhu června 2021 potenciální sponzoři prošli finální podobou budoucí stavby ve virtuální realitě. Zástupci českých i zahraničních firem se tak dokonale seznámili s celým projektem. Pohled na podobu interiéru domu sponzory přesvědčil, aby se do projektu zapojili a potvrdili svůj zájem o spolupráci. Řada z nich tak učinila hned po prohlídce ve virtuální realitě.

„Jsme rádi, že virtuální technologií můžeme přispět dobré věci a pomoci bohulibému projektu při hledání a navazování nových partnerství a vztahů. Pro naši firmu je to poprvé, co takovou technologií podpoříme charitativní projekt,“ říká Pavel Novák, spoluzakladatel společnosti Virtuplex.

„Musím ocenit spolupráci s Virtuplexem, která byla naprosto ukázková. Bylo cítit, že se jim náš projekt líbí, a proto nám chtějí pomoc. Nemuseli jsme nikoho přesvědčovat nebo se o pomoc doprošovat. Tohoto přístupu a vstřícné spolupráce si velmi ceníme. Je to ukázkový příklad toho, jak by měla CSR aktivita firmy vypadat,” říká ředitelka Nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda Ivana Pešatová a dodává: „V budoucnu chceme v České republice vybudovat i další domy a budeme jedině rádi, pokud se s námi Virtuplex rozhodne znovu spolupracovat.”